Project Summary

This house was neglected before the client had the idea of restoring the original features at the front of the house and significantly remodelling its interiors.

However, the project proposed was far from just a cosmetic job, as the existing windows allowed too much air to enter the property, with a lot of heat escaping from it as well.

Therefore, the house was set to be transformed both inside and out – and, taking note of our expertise with improving homes, the client decided to approach us for help with the project.

The Solution

As we knew that the building’s tendency to leak heat bode ill for the household’s energy bills, we opted to install uPVC sash windows, which are renowned for their energy efficiency. We fitted seven of these windows to the front of the house.

At the rear, we installed a set of bi-fold doors so that the residents could let sunlight – but not the likes of rain, snow or hail – abundantly enter the room. However, we reckoned that these people could do even more with sunlight...

This is why we also affixed plantation shutters across the glass of the bi-fold doors’ panels. This meant that anyone at the property could meticulously modify the indoor lighting conditions simply by adjusting the slats of the shutters.

Project Gallery

Client Feedback & Testimonial

" I love the look of my house now that Vintage Sash have worked their magic on it. The kids can’t get enough of opening the bi-fold doors on sunny days, and I’ve already noticed my energy bills falling since the uPVC windows were fitted. I also couldn’t be more positive about how politely and professionally Vintage Sash answered all of my questions before the work began. "

Derek Donald

Walthamstow, London

Share The Love

Next Case Study

Sash Windows Leyton

Location:

East London

Read More